Styrelse bild

Styrelsen

Institutet för mediestudiers styrelse besitter en bred kompetens kring medier, journalistik och forskning.

Karin Hubinette

Karin Hübinette har över 25 års erfarenhet som journalist, framför allt som programledare och redaktionell arbetsledare inom SVT.  Idag är hon frilans och projektleder bland annat den oberoende nationella plattformen Future of Democracy, modererar samtalsserien Idébaren på Kulturhuset Stadsteatern, samt Rikskonferensen Folk & Försvar.

Olle Lidbom

Lidbom är medieanalytiker och kommunikationschef på Norstedts Förlagsgrupp (Norstedts, Rabén & Sjögren, B Wahlström, Brombergs, Tiden och Printz Publishing). Driver Mediepodden.

Viveka Hirdman-Ryrberg

Styrelseproffs och rådgivare med särskilt fokus på hållbarhet, transformation och kommunikation. Civilekonom samt ek.lic från Handelshögskolan i Stockholm, med 30 års erfarenhet från Wallenbergsfären, bland annat som kommunikations- och hållbarhetschef på Investor.

Bengt Johansson

Professor i journalistik och masskommunikation vid JMG, Göteborgs universitet. Hans forskningsområden kretsar kring olika aspekter medier och kommunikation, särskilt journalistik och dess betydelse för det demokratiska samhället. Mer konkret handlar hans forskning om hur nyhetsmedier bevakar valrörelser, nyhetsmediers betydelse för politisk opinionsbildning, politiska skandaler och olika former av politisk reklam.

Jens Lundberg

Pressekreterare på LO. Utbildad journalist och tidigare verksam som nyhetsjournalist. Stor erfarenhet av arbete med massmedier i ideell sektor.

Anna Setzman

Anna Setzman är kommunikation- och presschef på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna och har tidigare bland annat arbetat som redaktionschef och sportchef på Länstidningen i Södertälje och nattchef på Västmanlands läns tidning, VLT. Är även vice ordförande för kommunala bostadsbolaget i Nykvarn, NYBO. Lägger även mycket tid på det ideella engagemanget som ordförande för den lokala idrottsföreningen, Nykvarns SK.

Ola Sigvardsson

Ola Sigvardsson är journalist och konsult i mediebranschen. Tidigare har han bland annat varit redaktionschef på Dagens Nyheter och chefredaktör för Östgöta Correspondenten. Mellan 2011 och 2021 var han Allmänhetens Pressombudsman,PO, och sedermera MO.

Ola Sigvardsson har tillsammans med Pia Skagermark, också ledamot av denna styrelse, tilldelats Stora Journalistpriset och Grävande journalisters guldspade.

Pia Skagermark

Journalist och utrikeschef på Dagens Nyheter. Hon var DN:s redaktionschef under chefredaktörerna Jan Wifstrand och Thorbjörn Larsson. 1997 tilldelades hon Stora journalistpriset och Guldspaden tillsammans med Ola Sigvardsson för artikelserie om skolornas hyror och hur de drabbade skolundervisningen.

Andreas Widholm

Docent i journalistik och studierektor vid Institutionen för mediestudier på Stockholms universitet. Hans forskning inriktar sig på globala mediestudier, digital politisk kommunikation, konfliktrapportering, källor och källkritik, samt alternativa medier. Andreas har tidigare varit Researcher in Residence vid Sveriges radio, där han arbetade med utvecklingsprojekt om bl.a. ungas mediekonsumtion, live-rapportering och digitala publiknätverk. För institutet för mediestudiers räkning har Andreas genomfört flera studier om bland annat mediekritik på Twitter, Nyheter om Covid-19 i sociala medier, tolkande journalistik, samt en kartläggning av den svenska nyhetsrapporteringen om kriget i Ukraina.

Revisorer för förening och stiftelse

Fredrik Lundberg, auktoriserad revisor
, R3 Revisionsbyrå AB.
Suppleant: Benny Svensson, auktoriserad revisor, R3 Revisionsbyrå AB