Report: På mediernas planhalva cover image
RAPPORT

På mediernas planhalva

99 Kr
Erik Edoff, Johanna Frändén, Kutte Jönsson, Olof Lundh, Åke Stolt, Stefan Sjöström, Daniela Sundin, Simon Tengberg, Jesper Enbom(red), Jonathan Lundqvist(red)

Sportjournalistiken är en av få gemensamma lägereldar som finns kvar inom journalistiken. Till skillnad från många andra medieområden är den lönsam, lockar publik och bidrar till en nationell självbild. Samtidigt brottas sportjournalistiken med problematiska kopplingar till diktaturer och dess miljardärer. När idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet blivit i en miljardindustri, suddas också tidigare självklara gränser ut mellan redaktion och annonsörer. 

I den här boken granskar medieforskare och journalister sportjournalistikens professionalisering, framgångar och utmaningar. Hur hanteras uppdraget att trovärdigt och opartiskt granska sportvärldens aktörer? En kvantitativ innehållsanalys av mediernas bevakning av polisens arbete mot läktarvåldet, visar på ett tydligt ställningstagande för supporterföreningarnas kritik. 

Förhoppningen är att boken ska lägga grunden för en diskussion om sportjournalistikens villkor och fortsatt forskning inom området.

Innehållsförteckningarrow_drop_down
sport

Mer liknande läsning

No items found